Ceeace este de ajutor reciproc?

ajutor reciproc

Introductivă textul este ajutor reciproc foarte scurt reciprocă grupuri de sprijin, publicat pe web Robinsones Urban. Notă Prima Vocală: vom încerca întotdeauna să evite o terminologie cum ar fi „auto-ajutor” de conotaciones atât de dezastruoase pe care aceasta le presupune. Am prefera să se concentreze discursul critic cu privire la necesitatea de a construi obligațiuni comune între egali, fără intermediari sau specialiști așchie din propria noastră realitate. Am înțeles că schimbarea socială este necesară pentru a fi capabil de a reduce suferință psihică, astfel încât crearea de rețele de sprijin reciproc și politica de intervenție a submina ordinea existentă ajuns să fie unul și același lucru: proiecte care sunt condamnați de un Sistem care se teme că am putea fi liberi, bărbați și femei.

Este ușor să vedem că accentul a acestui proiect este influențată de ajutor reciproc; dar ceea ce este de ajutor reciproc? S-ar putea spune că sprijinul reciproc este o condiție naturală a ființei umane care-l conduce să caute contactul cu alte persoane de încredere într-o situație de boală, pericol, sau de anxietate. În măsura în care ne împărtășesc intranquilidades, fricile și neliniștile noastre va fi odihnit mai mult și mai bine. În momentul în care vom studia problema noastră cu o altă persoană, această problemă nu este atât de gravă pentru că de multe ori se dovedește că ceea ce trăim cu intensitate atât de mult, încuiați în individualism care încetează să mai fie atât de intensă în momentul în care ceea ce avem în comun cu alții și putem, chiar dacă e doar pentru a vorbi sau a face schimb de informații.

Ajutor reciproc neegoist

Primul ajutor reciproc grup a apărut în Anglia, în timpul primului Război Mondial, când un doctor a venit cu un grup de rănit în război înainte de lipsa de specialiști și de numărul mare de victime. Într-un ajutor reciproc grup este de a împărtăși numai experiențe personale, și de a împărtăși ceea ce dețin, oferind sprijin emoțional, fără judecată. Nu aplica cunoștințe de specialitate ca atare, ci ca parte din propria experiență, în măsura în care el a fost util pe o bază personală și au devenit parte din care își povestește experiența. Acest lucru este numit de auto-ajutor pentru fiecare membru are un angajament personal față de propriul proces. Când te duci la un grup, și-au asumat un rol activ în depășirea situației lor de viață. Dar fiind într-un grup, este un spațiu social pentru învățare și în exercitarea forme de a fi și de a acționa. Participanții au pus pe masa propria lor experiență ca materie primă pentru munca. Exercițiu există modalități de a relaționa social să fie mai bine gestionate pe plan intern și în viața socială, cu privire la o situație sau o problemă comună. Pentru acest motiv procesul este unul de ajutor reciproc.

Există mai multe funcții care pot acoperi aceste grupuri. Printre acestea putem evidenția: 1. Pentru a oferi sprijin material: furnizarea de bunuri și servicii pentru a rezolva ajutor reciproc problemele. 2. Oferă sprijin emoțional: o susținere afectivă, știu cum să asculte și să vezi pe altul care suferă de o problemă similară, sau mai grav, te face să te simți apreciată, susținută și de prim rang. 3. Furnizarea de suport motivational: de a încuraja și motiva pe alții pentru a atinge obiectivele lor și de a depăși adversitățile. 4. De a îmbunătăți stima de sine: ajută oamenii să aibă încredere în ei înșiși și au o atitudine pozitivă față de sine 5. Oferta companiei: fi disponibil pentru alții. 6. Pentru a face schimb și de a oferi informații și instruire: cunoștințe, abilități și atitudini cu caracter instrumental la care oamenii se pot rezolva problemele lor. 7. Organizarea de activități sociale: de la carti de joc pentru a promova un proiect social. 8. – Și apăra interesele și de presă: dacă nu sunt acoperite pentru anumite nevoi, un grup poate întreprinde acțiuni pentru a se face cunoscut autorităților și a opiniei publice. Cum de a exercita această presiune trece de la a adresa o cerere formală de la autoritatea competentă, de a organiza o demonstrație de afectate.

Potrivit Ander-Ou(1995), „ajutor reciproc este la fel de veche ca și omenirea….din familie, trib, clan, sat…până când ajunge la Starea de Îngrijire și Statul Bunăstării care a montat-o mare de utilaje dedicate solidarității sociale instituționalizate când forme de ajutor reciproc specifice solidarități naturale, a dispărut într-o bună parte, în țările industrializate”. Acest autor atribuie solidarități naturale (acele forme de ajutor care au fost înființarea din zorii omenirii) au dispărut din cauza industrializare a societății, care a dus la o stare de grijă și paternalist, care a dus la actuala Stare de Bunăstare, în cazul în care furnizarea de ajutor și servicii este guvernată de câteva ori și că de ajutor a devenit o profesie. Dar această asistență, și asta de asistență socială birocratică nu ajung să cunosc problemele de sănătate”, biologic” al poporului. Și ceea ce este și mai rău, nu au resursele necesare pentru a aborda problemele vitale și existențială. Din nou referire Ander-Ou?”în mijlocul a milioane de oameni, ființele umane sunt, de obicei, găsit singur, extrem de singur,ajutor reciproc uneori cu disperare singur”.